Ανελκυστήρες Σκάλας για ευθείες σκάλες ή σκάλες με στροφές

Ποιος είναι ο σωστός τύπος ανελκυστήρα σκάλας για εσάς;

Η απάντηση μπορεί να μην είναι τόσο προφανής όσο νομίζετε, γι’ αυτό διαβάστε τον πρακτικό οδηγό μας, για να μάθετε περισσότερα. Στην Stannah κατασκευάζουμε ανελκυστήρες σκάλας για ευθείες σκάλες και σκάλες με στροφές, που προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες και στο σπίτι σας. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων ανελκυστήρων σκάλας είναι η ράγα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ

Μια ευθεία σκάλα χρειάζεται ευθεία ράγα, ενώ μια σκάλα με στροφές ή πλατύσκαλο χρειάζεται μια ράγα με καμπύλη. Κάθε σκάλα είναι διαφορετική, γι’ αυτό και κάθε ανελκυστήρας σκάλας προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες σας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο σπίτι σας, ο σύμβουλός μας θα μετρήσει με ακρίβεια τη σκάλα σας και θα σας παρουσιάσει τις επιλογές σας. Η διαδικασία μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε, αφού θα πρέπει να ελέγξουμε τις πόρτες, τα θερμαντικά σώματα, τα περβάζια παραθύρων και το σημείο τοποθέτησης της καρέκλας όταν δεν θα χρησιμοποιείται.

Εσείς όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για όλα αυτά. Οι καρέκλες όλων των μοντέλων μας κλείνουν πρακτικά και καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα ανελκυστήρων σκάλας για ευθείες σκάλες και για σκάλες με στροφές είναι η ράγα.

Για να στρίψετε σε μια γωνία, χρειάζεστε μια ειδική ράγα που στρίβει ακριβώς στην ίδια κλίση με τη σκάλα σας, ώστε να εφαρμόζει τέλεια (και να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στις σκάλες σας). Είτε οι σκάλες σας έχουν στροφές, είτε είναι ελικοειδείς ή έχουν ένα πλατύσκαλο στη μέση τους, θα χρειαστείτε έναν ανελκυστήρα για σκάλες με στροφές για να σας μεταφέρει.

Οι ανελκυστήρες για ευθείες σκάλες προσαρμόζονται σε σκάλες που δεν έχουν στροφές και πλατύσκαλο στην κορυφή και τη βάση τους, ώστε να μπορείτε να επιβιβάζεστε και να αποβιβάζεστε με ασφάλεια.

Οι ευθείες και οι καμπύλες ράγες τοποθετούνται στις σκάλες σας και όχι στον τοίχο. Δεν έχει σημασία από ποιο υλικό αποτελείται η σκάλα σας: μέταλλο, τσιμέντο, ξύλο ή πλακάκι. Εμείς θα μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τον ανελκυστήρα σκάλας σας με μέγιστη ασφάλεια. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζονται βαριές εργασίες. Θα ανοίξουμε μόνο λίγες μικρές τρύπες για την τοποθέτηση της βάσης στη σκάλα σας και είστε έτοιμοι.

Ανελκυστήρες σκάλας για ευθείες σκάλες

Οι απότομες σκάλες σας μπορεί να μοιάζουν με ένα αξεπέραστο πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι οι ανελκυστήρες σκάλας μας για ευθείες σκάλες μπορούν να κάνουν πάλι εύκολη τη χρήση της σκάλας σας.

Οι ευθείες σκάλες είναι αυτές που δεν στρίβουν, δεν έχουν κλίση και δεν έχουν πλατύσκαλο. Εάν έχετε μόνο μια σκάλα στο σπίτι σας, ένας ανελκυστήρας σκάλας για ευθείες σκάλες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε αυτή. Θα πρέπει μόνο να βεβαιωθούμε πως έχετε αρκετό χώρο στην κορυφή και τη βάση της σκάλας σας, ώστε να μπορείτε να κάθεστε και να σηκώνεστε από την καρέκλα με ασφάλεια και είστε έτοιμοι. Οι σύμβουλοι πωλήσεών μας θα σας εξηγήσουν ολόκληρη τη διαδικασία, στη διάρκεια της δωρεάν επίσκεψης στο σπίτι σας και όταν φύγουν, δεν θα έχετε καμία αμφιβολία σχετικά με τον κατάλληλο ανελκυστήρα σκάλας για εσάς.

Οι ευθείες ράγες μας είναι διακριτικές και συμπαγείς. Αυτό σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις σκάλες σας με ασφάλεια, όπως και εσείς, με τον νέο ανελκυστήρα σκάλας σας.

Από τι υλικό αποτελούνται οι ράγες;

Οι ευθείες ράγες μας κατασκευάζονται από αλουμίνιο και είναι διαθέσιμες σε μια ποικιλία φινιρισμάτων, για να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Ανελκυστήρες σκάλας για σκάλες με στροφές

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και το ίδιο ισχύει και για τις σκάλες. Εάν οι σκάλες σας έχουν στροφές, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε ακριβείς μετρήσεις. Είτε οι σκάλες σας:

  • έχουν μισό πλατύσκαλο (με δύο σκάλες που είναι εγκατεστημένες παράλληλα μεταξύ τους)
  • είναι «πτερωτές» (με δύο σκάλες που είναι εγκατεστημένες σε γωνία μικρότερη των 90°)
  • έχουν ένα τέταρτο του πλατύσκαλου (με δύο σκάλες που είναι εγκατεστημένες σε γωνία 90° μεταξύ τους)
  • είναι ελικοειδείς σκάλες, εάν μπορούμε να μετρήσουμε τη γωνία της κλίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε και έναν ανελκυστήρα σκάλας.

Επειδή κάθε ανελκυστήρας σκάλας κατασκευάζεται ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στη δική σας σκάλα, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τη ράγα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο παραπάνω για την κατασκευή και εγκατάσταση του ανελκυστήρα σκάλας σας, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι θα σας προσφέρουμε τον τέλειο ανελκυστήρα σκάλας για τις ανάγκες σας. Κι εσείς θα είστε σίγουροι ότι κατασκευάστηκε σύμφωνα με εσάς.

Πού κατασκευάζονται οι ράγες;

Όταν παραγγέλνετε έναν ανελκυστήρα σκάλας για σκάλες με στροφές, αποστέλλεται ένα σχέδιο της σκάλας σας στο εργοστάσιο κατασκευής ραγών μας και οι μηχανικοί της Stannah ξεκινούν την κατασκευή της ράγας σας. Στο φύλλο της παραγγελίας αναγράφεται το όνομά σας και η χώρα κατοικίας σας, για να ξέρουν ακριβώς πού θα φτάσει η δημιουργία τους. Οι μηχανικοί μας γνωρίζουν ότι η δουλειά τους βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό εφαρμόζουν όλη τους τη δεξιοτεχνία σε κάθε ράγα, για να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Οι ανελκυστήρες σκάλα μας κατασκευάζονται με επίκεντρο εσάς. Γνωρίζουμε ότι χωρίζοντας τις ράγες μας σε όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια, σας εξασφαλίζουμε ομαλότερη διαδρομή. Με λιγότερες συνδέσεις, έχουμε λιγότερες αναταράξεις και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος/-η ότι ο ανελκυστήρας σκάλας θα ταιριάζει στη σκάλα μου;

Πριν αποχωρήσει από το εργοστάσιο ραγών, κάθε ανελκυστήρας σκάλας ελέγχεται για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί σωστά, από την κορυφή έως τη βάση της σκάλας και αντίστροφα. Κάθε τμήμα του ανελκυστήρα σκάλας ελέγχεται προσεκτικά, ώστε σε περίπτωση που εντοπιστεί το παραμικρό λάθος, να επιστραφεί στους μηχανικούς μας για να διορθωθεί. Κατασκευάζουμε μια μακέτα της σκάλας σας, ακριβώς με τις ίδιες μετρήσεις, και εφαρμόζουμε τον ανελκυστήρα σκάλας σε αυτή. Έτσι, οι τεχνικοί μας γνωρίζουν ότι ο ανελκυστήρας θα εφαρμόζει άριστα στη σκάλα σας, πριν καν έρθουν στο σπίτι σας.

Και αν οι σκάλες μου είναι πολύ μακριές για ανελκυστήρα σκάλας για σκάλες με στροφές;

Οι καμπύλες ράγες μας μπορούν να κατασκευαστούν με μήκος πολύ μεγαλύτερο από τις ευθείες. Η μεγαλύτερη ράγα που έχουμε κατασκευάσει ως τώρα έχει μήκος 72 μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την ξεπεράσουμε.

Ακόμη και αν ζούσατε σε φάρο ή σε κάστρο, θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε έναν ανελκυστήρα σκάλας για το σπίτι σας.

Η ανάκτηση του ελέγχου του σπιτιού σας ξεκινάει με ένα απλό τηλεφώνημα. Καλέστε μας και φανταστείτε την ελευθερία που σας περιμένει, σε ελάχιστο χρόνο. Απέχετε μόνο τρία γρήγορα βήματα. Καλέστε μας τώρα και κάντε το πρώτο βήμα.