Τι είναι ο ανελκυστήρας σκάλας; 40 χρόνια επαναπροσδιορίζοντας πρότυπα

Ο ανελκυστήρας σκάλας Stannah είναι ένα κομμάτι σύγχρονης βοηθητικής τεχνολογίας, όπως και κάθε άλλη οικιακή συσκευή

Συντάχθηκε από τον Stannah

Ένας άνδρας κάθεται σε έναν ανελκυστήρα σκάλας

Η Stannah είναι μια περήφανη, οικογενειακή επιχείρηση με 150 χρόνια λειτουργίας. Αποστολή μας είναι να προάγουμε την ανεξαρτησία και να καταρρίψουμε τα εμπόδια. Με τους ανελκυστήρες σκάλας μας, οι πελάτες μας μπορούν να υπολογίζουν σε ένα προϊόν που τους εμπνέει εμπιστοσύνη. Πριν από 40 χρόνια, προσθέσαμε στη σειρά προϊόντων μας τους ανελκυστήρες σκάλας και από τότε έχουμε βοηθήσει πάνω από 750.000 άτομα παγκοσμίως να αξιοποιήσουν στο έπακρο την καθημερινότητά τους. Η μειωμένη κινητικότητα αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα που η Stannah λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όταν σχεδιάζει τα προϊόντα της.

Ενώ κάποιοι εξακολουθούν ακόμα να τρέφουν φοβίες για ξεπερασμένα στίγματα, πολλοί άλλοι αποφασίζουν να αλλάξουν την νοοτροπία τους απέναντι στις συσκευές κινητικότητας, όπως είναι οι ανελκυστήρες σκάλας. Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, αγωνιζόμαστε να μετατρέψουμε τους ανελκυστήρες σκάλας μας σε ένα κομμάτι σύγχρονης βοηθητικής τεχνολογίας και όχι σε κάτι που ενισχύει την έννοια της «αναπηρίας».

Ωστόσο, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει φόβος σχετικά με το στίγμα που συνδέεται με τις συσκευές κινητικότητας, τα συναισθήματά αυτά δε συμμερίζονται από όλους. Μετά από χρόνια, οι περισσότεροι χρήστες ανελκυστήρων σκάλας έφτασαν να εκτιμούν τα οφέλη αυτής της βοηθητικής συσκευής και δεν αισθάνονται καθόλου ντροπή ή αμηχανία που έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια συσκευή.

Σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Age UK το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κοινωνία έχει γίνει περισσότερο δεκτική απέναντι στα βοηθήματα κινητικότητας. Παρόλο που έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, η Stannah διαδραμάτισε θεμελιώδη ρόλο στην αλλαγή αυτής της νοοτροπίας Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το στίγμα που περιβάλλει τη χρήση βοηθημάτων κινητικότητας, κυρίως από ηλικιωμένους, γιατί έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την ευημερία τους. Καθυστερούν, έως και 8 χρόνια, να πάρουν την απόφαση να εγκαταστήσουν έναν ανελκυστήρα σκάλας και δυστυχώς, όταν αποφασίσουν τελικά να προβούν σε αγορά, έχει, σχεδόν πάντα, προκύψει ήδη κάποια πτώση με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή αναπηρία.

Για αυτό και πιστεύουμε ότι κοινοποιώντας τις θετικές εμπειρίες συνανθρώπων μας και κατασκευάζοντας ελκυστικά προϊόντα, οι ανελκυστήρες σκάλας μας και οι άλλοι τύποι βοηθητικής τεχνολογίας θα τύχουν μεγαλύτερης αποδοχής.

Τι είναι ο ανελκυστήρας σκάλας;

Ένας ανελκυστήρας σκάλας για σκάλες με στροφές

Όπως και η ίδια η λέξη το λέει, ο  ανελκυστήρας σκάλας είναι ένας ανελκυστήρας που βοηθάει ένα άτομο να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τις σκάλες, καθισμένο σε ένα κάθισμα. Για αυτό και ορισμένες φορές ακούμε τον όρο «ανελκυστήρας σκάλας με κάθισμα». Ωστόσο, στη Stannah πιστεύουμε ότι ο ανελκυστήρας σκάλας είναι κάτι πολύ περισσότερο. Τα οφέλη που αποφέρει ένας ανελκυστήρας σκάλας σε άτομα που δυσκολεύονται να ανέβουν τις σκάλες ξεπερνούν κατά πολύ τη λειτουργικότητά του. Ο ανελκυστήρας σκάλας δεν μειώνει απλά τον κίνδυνο πτώσεων και ανακουφίζει τις φθαρμένες αρθρώσεις. Ο ανελκυστήρας σκάλας:

  • Αυξάνει την αυτονομία
  • Ενισχύει την εμπιστοσύνη
  • Προσφέρει ελευθερία και τη δυνατότητα να μετακινείστε σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας
  • Προσφέρει ηρεμία στα μέλη της οικογένειας που γνωρίζουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή

Σε γενικές γραμμές, θα έχετε περισσότερη ενέργεια για τα όμορφα πράγματα της ζωής!

Η Stannah έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τον όρο «ανελκυστήρας σκάλας»: ο ανελκυστήρας σκάλας είναι απλά άλλη μία μοντέρνα συσκευή που αγοράζετε για να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, όπως το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων ή η ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι ότι, καθώς γερνάτε, ο ανελκυστήρας σκάλας μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο πτώσεων πράγμα που σας επιτρέπει, περισσότερο από κάθε άλλη συσκευή, να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Η Stannah θέλει να καταρρίψει τις αντιστάσεις που προβάλλουν πολλά άτομα όταν σκέφτονται να αγοράσουν έναν ανελκυστήρα σκάλας λόγω του στίγματος που συνδέεται με αυτή την αγορά και του φόβου ότι το σπίτι τους θα αρχίσει να μοιάζει με οίκο ευγηρίας.

Άλλοι μπορεί να θεωρούν τον ανελκυστήρα σκάλας πολυτέλεια, ωστόσο έχοντας δει από πρώτο χέρι πολλές περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών από πτώση, είμαστε πεπεισμένοι περισσότερο από ποτέ ότι ο ανελκυστήρας σκάλας είναι απαραίτητος για κάθε οικογένεια με ηλικιωμένα μέλη. Μία απλή δραστηριότητα όπως το να πεταχτείτε στον πάνω όροφο για να πάρετε κάτι δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα! Φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν μπορούσατε να κατεβείτε τη σκάλα, χωρίς φόβο ή άγχος, για να ρίξετε μια ματιά στο σκύλο ή να βάλετε μπουγάδα!

Είναι αυτές οι λεπτομέρειες  που κάνουν τον ανελκυστήρα σκάλας τόσο προσωπική υπόθεση που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την κλινική αίσθηση που θέλουμε όλοι να αποφύγουμε. Στόχος μας είναι να καταρρίψουμε τα εμπόδια και αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί μόνο τους υπερήλικες. Τα προϊόντα της Stannah πληρούν τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών σύγχρονων πελατών μας και θα συνεχίσουν να το κάνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ανελκυστήρα σκάλας;

Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ανελκυστήρα σκάλας

Οι ανελκυστήρες σκάλας είναι ιδανικοί για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις σκάλες. Η πλειοψηφία των χρηστών ανελκυστήρων σκάλας περπατούν μια χαρά αλλά μπορεί να υποφέρουν από μια πάθηση που τους προκαλεί πόνο όταν ανεβαίνουν τις σκάλες (π.χ. φθαρμένες αρθρώσεις γόνατος) ή μια πάθηση που επηρεάζει την ισορροπία τους ώστε να μην νιώθουν ασφαλείς να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες μόνοι τους. Πριν από μερικά χρόνια, οι ανελκυστήρες σκάλας εγκαθίσταντο συνήθως μετά από μια πτώση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε πελάτες που εγκαθιστούν έναν ανελκυστήρα σκάλας για να μην υπάρξει, ευθύς εξαρχής, καμία πτώση.  Αυτός ο τύπος προληπτικού μέτρου προσφέρει μεγαλύτερη ανεξαρτησία στους χρήστες του και ηρεμία στις οικογένειές τους.

Παρόλο που κατανοούμε γιατί ορισμένα άτομα διστάζουν να αγοράσουν ανελκυστήρα σκάλας, οι πελάτες μας μάς εκμυστηρεύονται ότι η ζωή τους έγινε πολύ ευκολότερη μετά την αγορά του και οι περισσότεροι εύχονται να τον είχαν αποκτήσει νωρίτερα!

Οι ανελκυστήρες σκάλας Stannah διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά

Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε όλα τα σπίτια είναι ίδια. Έτσι, κάθε πελάτης και κάθε ανελκυστήρας σκάλας είναι μοναδικός! Έχουμε ανελκυστήρες σκάλας για όλες τις ανάγκες!

Οι ανελκυστήρες σκάλας μας είναι μοναδικοί γιατί έχουν σχεδιαστεί για να εναρμονίζονται άψογα με το σπίτι σας. Είτε ζείτε σε κλασικό ή μοντέρνο σπίτι, είτε έχετε ευθεία σκάλα ή σκάλα με στροφές, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό, για εσάς, κάθισμα, επιλέγοντας από μια τεράστια ποικιλία επενδύσεων, ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα ο ανελκυστήρας σκάλας σας με το ντεκόρ του σπιτιού σας. Διαθέτουμε επίσης και εξωτερικούς ανελκυστήρες σκάλας για τον κήπο σας.

Από τότε που λανσάραμε τους ανελκυστήρες σκάλας μας, εδώ και 40 χρόνια, χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία μας για να κατασκευάσουμε ανελκυστήρες σκάλας που συνδυάζουν αυστηρές αρχές σχεδιασμού, ευχάριστη αισθητική, ασφάλεια και μακροπρόθεσμη αξία. Από το κουστούμι οστεοαρθρίτιδας που χρησιμοποιεί ως εργαλείο εμπάθειας η ομάδα σχεδιασμού μας, έως την ξύλινη διακόσμηση που προσφέρουμε στα προϊόντα Starla και την εργονομική ζώνη ασφαλείας μας, προσπαθούμε συνεχώς να σχεδιάζουμε καινοτόμα προϊόντα που τοποθετούν τους ανελκυστήρες σκάλας μας στο προσκήνιο της πρωτοπορίας και εξασφαλίζουν εξαιρετική ποιότητα. Το αποτέλεσμα είναι η κατασκευή κομψών και στιβαρών ανελκυστήρων σκάλας που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

40 χρόνια καταρρίπτοντας το στίγμα

Η Stannah προάγει την προσβασιμότητα και την ανεξαρτησία

Αν και τα οφέλη που αποκόμισαν οι πελάτες μας αλλάξαν προς το καλύτερο τη ζωή τους, η δυσκολότερη πρόκληση για πολλούς από αυτούς ήταν να παραδεχτούν, ευθύς εξαρχής, ότι χρειάζονταν να χρησιμοποιήσουν έναν ανελκυστήρα σκάλας. Έτσι, πολλά άτομα που χρειάζονται βοηθήματα κινητικότητας φοβούνται να τα ζητήσουν και νιώθουν αμήχανα στην ιδέα ότι θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν μπροστά σε άλλους.

Υπεύθυνη για τη στιγματοποίηση αυτών των νοοτροπιών είναι η συσχέτιση της χρήσης βοηθημάτων κινητικότητας με τα γηρατειά και τη σωματική παρακμή. Ωστόσο, για τους περισσότερους πελάτες μας, η ανάκτηση της ανεξαρτησίας και η διατήρηση του ελέγχου που προσφέρει ο ανελκυστήρα σκάλας έχουν οδηγήσει σε πιο αισιόδοξες προοπτικές. Συνειδητοποίησαν ότι η ασφάλεια που τους παρέχει ο ανελκυστήρας σκάλας ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη ελευθερία.

Ποια σημάδια προμηνύουν ότι χρειάζεστε ανελκυστήρα σκάλας;

  • Πιάνετε τον εαυτό σας να προσπαθεί να ανεβεί τις σκάλες με ασυνήθιστους τρόπους.
  • Τα μέλη της οικογένειάς σας ανησυχούν για το πώς ανεβαίνετε και κατεβαίνετε τη σκάλα
  • Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας έχει αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειάς σας για το υπόλοιπο της ημέρας

Εγκαταστήστε έναν ανελκυστήρα σκάλας και αξιοποιήστε την καθημερινότητά σας, βελτιώνοντας  τη συνολική ποιότητα της ζωής σας. Στην τελική, εάν αγοράσετε τον ανελκυστήρα σκάλας σας νωρίτερα από ότι αργότερα θα έχετε πολύ περισσότερα χρόνια μπροστά σας για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του.

Στη Stannah, θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τους πελάτες μας έτοιμους και συνειδητοποιημένους να διεκδικήσουν την ατομικότητά τους και να συμφιλιωθούν με τα γηρατειά, διατηρώντας το ηθικό τους ακμαίο και αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία που έχουν στη διάθεσή τους.