Ανελκυστήρες Σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες

Είναι ο ανελκυστήρας σκάλας η σωστή επιλογή για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;

Είναι ο ανελκυστήρας σκάλας η σωστή επιλογή για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες; Είτε η κινητικότητά σας είναι περιορισμένη στα πόδια σας είτε σε ολόκληρο το σώμα σας, ο έλεγχος του ανελκυστήρα σκάλας είναι πολύ εύκολος.

Θέλουμε να κινείστε στο σπίτι σας με ασφάλεια και άνεση και για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις σκάλες σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένας ανελκυστήρας σκάλας Stannah σάς προσφέρει ακριβώς αυτό: ευκολία, ασφάλεια, άνεση και ανεξαρτησία.

Ανελκυστήρες Σκάλας για άτομα με αναπηρίες

Θα πρέπει ωστόσο να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε έναν βαθμό κινητικότητας για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει ωστόσο να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε έναν βαθμό κινητικότητας για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε. Εάν δεν μπορείτε, ίσως να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Οι πεπειραμένοι σύμβουλοί μας θα σας δώσουν συμβουλές για τους ανελκυστήρες σκάλας και θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη συσκευή, εάν ο ανελκυστήρας δεν είναι κατάλληλος για εσάς. Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε τον έλεγχο του σπιτιού σας και να αξιολογήσουμε τις ανάγκες σας, βοηθώντας σας να βρείτε τη λύση που αναζητάτε.

Χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω και ανελκυστήρα σκάλας;

Ναι. Αλλά αν θέλετε να τον χρησιμοποιείτε ανεξάρτητα, θα πρέπει να μπορείτε να κάθεστε και να σηκώνεστε από το αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανελκυστήρα σκάλας χωρίς βοήθεια. Οι ανελκυστήρες σκάλας δεν μπορούν να μεταφέρουν τα αναπηρικά αμαξίδια, οπότε θα χρειαστείτε και ένα δεύτερο άτομο που θα σας περιμένει στο άλλο άκρο της σκάλας.

Θα πρέπει να μπορείτε να διατηρηθείτε σε κάθετη θέση ενώ κινείστε με τον ανελκυστήρα σκάλας, για να είστε ασφαλείς στην καρέκλα, μέχρι το τέλος της διαδρομής του.

Εάν δεν είστε σίγουροι πως ένας ανελκυστήρας σκάλας αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για εσάς, επισκεφτείτε τον εκθεσιακό χώρο μας για να δείτε από κοντά τα μοντέλα. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε τους ανελκυστήρες μας και να βρείτε την καρέκλα που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Γιατί οι ανελκυστήρες σκάλας Stannah είναι ασφαλείς και εύκολοι στη χρήση;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση, αλλά η απάντηση διαφέρει ανά άτομο. Εμείς φροντίζουμε οι ανελκυστήρες σκάλας μας να πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα ικανοποιούν τις προσδοκίες κάθε ξεχωριστού ατόμου για την ασφάλεια.

Εύκολη στη χρήση ζώνη ασφαλείας

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει κάθε ανελκυστήρας σκάλας μας είναι η εύκολη στη χρήση ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη ασφαλείας που προσφέρουμε είναι εύκολη στη χρήση επειδή:

  • κουμπώνει εύκολα με την πρώτη προσπάθεια
  • μπορείτε να την κλείσετε χρησιμοποιώντας μόνο ένα χέρι
  • έχει μεγάλο κούμπωμα, για να μπορείτε να το κρατάτε εύκολα, ακόμη και αν πάσχετε από αρθρίτιδα
  • η ζώνη ασφαλείας είναι τοποθετημένη στα μπράτσα της καρέκλας, οπότε δεν χρειάζεται να τεντώνεστε για να την πιάσετε
  • η ζώνη μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πλευρά της καρέκλας, οπότε αν το ένα χέρι σας είναι δυνατότερο από το άλλο, μπορούμε να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες σας.

Απλές εντολές

Για να κινηθεί ο ανελκυστήρας σκάλας, πιέζετε απλώς έναν μοχλό προς την κατεύθυνση που θέλετε να κινηθείτε. Κάθε μπράτσο της καρέκλας διαθέτει και έναν μοχλό, που είναι διαισθητικός και άνετος στη χρήση. Με τους δύο μοχλούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλάμη ή τον καρπό σας, ό,τι σας βολεύει καλύτερα.

Εύκολη πρόσβαση

Ο ανελκυστήρας σκάλας ανοίγει εύκολα. Όταν κατεβάζετε τα μπράτσα, το υποπόδιο κατεβαίνει αυτόματα. Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να σκύβετε στις σκάλες και δεν χρειάζεστε βοήθεια για να ανοίξετε την καρέκλα. Τα μπράτσα είναι σταθερά, για να νιώθετε ασφαλείς ακουμπώντας πάνω τους, όταν κάθεστε ή σηκώνεστε από την καρέκλα. Και αν θέλετε ακόμη περισσότερη σταθερότητα, ο ανελκυστήρας σκάλας Siena διαθέτει μακρύτερα μπράτσα, προσφέροντάς σας επιπλέον υποστήριξη.

Αυτόματη περιστροφή

Η αυτόματη περιστροφή είναι μια επιλογή που διατίθεται εάν θέλετε την πρόσθετη ασφάλεια που προσφέρει το αυτόματο στρίψιμο της καρέκλας στην κορυφή της σκάλας. Η καρέκλα στρίβει και σας αφήνει στο πλατύσκαλο, οπότε μπορείτε να σηκωθείτε με την πρόσθετη ασφάλεια που προσφέρει το σώμα της καρέκλας μπροστά από τις σκάλες. Εάν έχετε υποστεί εγκεφαλικό και έχετε περιορισμένη κινητικότητα στη μία πλευρά του σώματός σας, αυτή η επιλογή μπορεί να σας προσφέρει την πρόσθετη ηρεμία που χρειάζεστε για να κάθεστε και να σηκώνεστε από την καρέκλα.

Χρωματιστά μέσα ελέγχου για άτομα με οπτικές διαταραχές

Εάν έχετε οπτικές διαταραχές, ίσως δυσκολεύεστε να βλέπετε τα κουμπιά και τα μέσα ελέγχου του ανελκυστήρα σκάλας σας. Για να σας διευκολύνουμε, μπορούμε να βάψουμε τα μέσα ελέγχου σε φωτεινό χρώμα, ώστε να τα ξεχωρίζετε ευκολότερα και να διακρίνετε με άνεση τον ανελκυστήρα σκάλας σας.

Ανελκυστήρας σκάλας ή ανελκυστήρας πλατφόρμας;

Ποια είναι η διαφορά;

Ο ανελκυστήρας σκάλας είναι μια καρέκλα σε μια ράγα που κινείται στις σκάλες σας με άνεση και ασφάλεια.

Ο ανελκυστήρας πλατφόρμας είναι μια πλατφόρμα που επιτελεί ακριβώς την ίδια εργασία.

Ο ανελκυστήρας πλατφόρμας είναι ιδανικός για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο στις σκάλες. Είναι μια πλατφόρμα, όπως αντίστοιχα η καρέκλα, που κινείται σε μια ράγα, προσφέροντάς σας πρόσβαση σε ολόκληρο το σπίτι σας. Δυστυχώς, η Stannah δεν εμπορεύεται ανελκυστήρες πλατφόρμας στην Κύπρο, αλλά ο αξιόπιστος εκπρόσωπός μας, η Prosvasis Ltd, τούς διαθέτει. Εάν χρησιμοποιείτε αναπηρικό αμαξίδιο και πιστεύετε ότι χρειάζεστε έναν ανελκυστήρα πλατφόρμας, επικοινωνήστε με την Prosvasis Ltd σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Προγραμματίστε σήμερα τη δωρεάν αξιολόγηση κινητικότητάς σας, χωρίς δεσμεύσεις

Για να σας δώσουμε μια δωρεάν προσφορά, θα σας επισκεφτεί ένας σύμβουλος πωλήσεων. Αυτός θα αξιολογήσει τις ανάγκες κινητικότητάς σας και είναι εκπαιδευμένος για να σας προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες επιλογές για εσάς.

Εάν ο δικός μας δεν θεωρεί πως ο ανελκυστήρας σκάλας είναι η σωστή επιλογή για εσάς, θα σας το πει. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι ειλικρινής μαζί σας.

Εάν χρειάζεστε συμβουλές ή περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας τώρα και θα σας λύσουμε όλες τις απορίες.